Om

Begyndelsen

Et rart sted at være, fik sin begyndelse i 2016, hvor Socialudvalget i Haderslev fandt penge til et værested for alle foreninger til mennesker med særlige behov i Haderslev.

Et sted hvor der vil være højt til loftet, og som skal bæres primært af foreninger og frivillige hænder.

Der var indtil flere opstartsmøder med stort fremmøde af frivillige foreninger og frie fugle. Herigennem blev der senere på året 2016, udpeget og valgt et etableringsudvalg, som skulle varetage etableringen af stedet.

Etableringsudvalget har lige siden arbejdet hårdt på at få huset realiseret.

Lokation

Der er mange spændende opgaver der skal tages vare på. Én af dem har blandt andet været at finde de rigtige lokaler. De er nu fundet og der er skrevet kontrakt med udlejer af ejendommen Nordhavnsvej 5, 6100 Haderslev.

For dem der er kendt i Haderslev, så er det cykel handler Starkes gamle lokaler.
Der er blevet lavet tegninger, målt skrevet og tilrettet, så vi nu er kommet frem til en rigtig god og solid løsning.

Klargøring

Udlejer investerer i nærheden af 4,5 mill. kr. i huset for at tilgodese vores krav og ønsker.

Under ombygningen har der været omkring 20 håndværkere igang i huset, som har arbejdet både dag, aften og nat for at vi kan nå at åbne huset d. 24-marts-2017 kl. 13.00.

Tiltag

I huset skal der etableres en Café som skal drives af og med husets foreninger i samarbejde med den nyansatte huskoordinator.

Huskoordinatoren er ansat af Et rart sted at være, og skal arbejde på tværs af huset og dets brugere.

Indhold og indretning

Vi har i den grad fået møbler ind fra nær og fjern. Disse skal nu placeres ifg. planen fra indretningsudvalget, som nøje har planlagt ned i mindste detalje.